4. februar 2010

Porsjonspizza


Deilig middag på en torsdag. Selv om ingen skal fortelle meg at det går raskere å lage mat selv enn å putte inn en frossenpizza i ovnen. Men denne var unektelig bedre!

4 pizzaer

Deig:
1 pose tørrgjær
2,5 dl vann
1 ts salt
400 g hvetemel

Bland mel, salt og gjær i en bolle. Varm vannet til det blir litt varmere enn fingervarmt (tørrgjær tåler litt varmere vann enn vanlig gjær) og tilsett det i bollen. Bland godt og sett deigen til heving i ca. 30 minutter.

Fyll:
1 rødløk
2 hvitløk
1/2 paprika
1 boks cherrytomater
salt
pepper
2 ts provencekrydder
en god klype sukker
ketchup
kjøttpålegg (skinke, salami el.)
revet ost

Kutt opp løk, hvitløk og paprika og surr det i litt olje i en panne. Del tomatene og la dem surre med. Smak til med salt, pepper, provencekrydder og sukker.

Del deigen i fire og kjevle ut "runde", flate pizzabunner og legg dem på en stekeplate. (Det er plass til to pizzaer pr. plate). Smør utover ketchup, fordel løk-tomatblandingen på pizzenen, legg på ønsket kjøttpålegg og strø på ost. Krydre med litt mer provencekrydder. Stek ved 225 grader i ca. 10 minutter. Nyt!


Ingen kommentarer: