13. februar 2010

Chili con carne


Det er jo ikke bare jeg som lager middag her i huset. Og denne retten er vel mer eller mindre blitt Linn sin etter at hun fikk i oppdrag en gang i høst å lage den. Og Mannen, som påstår at han ikke liker bønner, forsyner seg grovt av denne. Oppskriften er forøvrig stjålet fra Wenche Andersens kokebok Hva skal vi ha til middag?

5 porsjoner

600-750 g kjøttdeig
3 skiver bacon
1 ts salt
2 løk
2 fedd hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 laubærblad
2 ts paprikapulver
2 ts oregano
1/2 finhakket rød chili
1 krm kayennepepper
2-3 ts brunt sukker
1 boks tomatbønner

Hakk løk og hvitløk og stek det i litt olje i en panne. Ha i bacon i terninger og kjøttdeig og la det steke med. Tilsett tomater, sukker og krydder og la det stå og småkoke 20-30 minutter. Tilsett tomatbønner og la det hele bli gjennomvarmt. Server med brød og salat (som vi hadde glemt den dagen).


Ingen kommentarer: