30. januar 2010

Greske kjøttboller med tzatziki og stekte potetskiver


4 porsjoner

500 g kjøttdeig
1 løk
1 egg
3 fedd hvitløk
1 ts oregano
1 ts basilikum
1 ts spisskummen
1/2 ts chilipulver
2 ts paprikapulver
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 ss potetmel
1 dl yoghurt naturell

1 boks hermetiske tomater med chili
6 kokte poteter

Tzatziki:
1/2 slangeagurk
1 fedd hvitløk
4 store ss yoghurt naturell
salt og pepper

Tzatziki: Riv slangeagurk grovt og strø over litt salt. La stå i 10 minutter. Klem så ut væsken som dannes og hell den av. Tilsett yoghurt og hvitløk og smak til med salt og pepper.

Bland kjøtt med krydder og potetmel, tilsett finhakket løk og hvitløk og til slutt yoghurt. Rør godt. Stek små kjøttboller i en panne. Tilsett hermetiske tomater og et par klyper sukker. La stå og surre ca. 20 minutter. Smak til med salt og pepper.

Del de kokte potetene i skiver og stek dem lett i en panne. Server dem ved siden av kjøttbollene sammen med salat og tzatziki.

Ingen kommentarer: