13. september 2010

Friterte bananer med karamellsaus

En ting jeg alltid må ha når jeg er ute og spiser på kinesiske restauranter, er frityrstekte bananer. Har trodd at det har vært litt omstendelig å lage selv, men så viste det seg at var ganske enkelt.


Du trenger:

4 bananer, skåret i fire biter hver
solsikkeolje til steking

Røre:
125 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 ts sukker
1,5 dl melk

Karamellsaus:
75 g smør
150 g brunt sukker
1 ss lys sirup
1,5 dl fløte

Begynn med karamellsausen: Smelt smør, sirup og sukker i en kjele på middels varme og tilsett fløte. Rør hele tiden til det koker opp. La stå og småkoke 5-10 minutter til sausen tykner.

Røre: Bland det tørre og tilsett melk. Pisk sammen til en glatt røre.

Fyll en kjele 1/3 full med olje og varm opp. Olja er passe varm når det bruser godt rundt en trepinne. Vend bananbitene i røra og stek tre-fire om gangen i den varme olja noen minutter til de blir gyllenbrune. Ta bitene opp og la de renne fra seg litt på et kjøkkenpapir.

Serveres varme med karamellsaus og gjerne vaniljeis.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra

Anonym sa...

Disse var veldig gode.

Hallstein sa...

Hei dene reten ble meget god, men man må ha opi en liten klype kanal og salt i frityr røren for å få dene åptimal.

Holger Lynning sa...

Nostalgi. Disse var alltid en slager som dessert på langfarten ombord i Ingvard Thunheim sine skip på slutten av 70 tallet. Vi tradet alltid gamle oljefat mot bananer i Panamakanalen ��